Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018

Εικαστικά - Λογοτεχνία & Παρουσίαση έργων μελών του Απελλή & Ομιλία Καίτης Τύμη

Η συνάντηση της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" πιστοποιεί την ένωση ανθρώπων με την βασική εκδήλωση του ανθρωπισμού, τη σύμπραξη και συνοδοιπορία στο δρόμο της τελειότητας.
 
Στην εκδήλωση που διενεργήθηκε στη ΧΑΝ Αθηνών, τιμήθηκε "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" για τα 33 χρόνια προσφοράς του στην Τέχνη και στον Πολιτισμό (1985 – 2018) με το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α΄ Τάξεως.

ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Σ'ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Μ'ΕΝΑΝ ''ΑΕΡΑ'' ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ!!

 

 

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών τιμά σε κοινή εκδήλωση τον “Απελλή”
2 Φεβρουαρίου 2018   -   ΧΑΝ

 

   02 02 2018 01

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «Ο ΑΠΕΛΛΗΣ» πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ., στη ΧΑΝ. Θέμα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση ζωγραφικών έργων των μελών του στην ομαδική έκθεση που συμμετείχαν είκοσι δύο (22) μέλη του και ομιλία της Προέδρου του «ΑΠΕΛΛΗ» κ. Καίτης Τύμη, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Ύστερα από σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσης Λευτέρη Β. Τζόκα, η ομιλήτρια διαχειρίστηκε με ευφράδεια το θέμα της: «Εικαστικά-Λογοτεχνία» και ήταν σύντομη, η ποιήτρια-ζωγράφος, Πρόεδρος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α΄ Τάξεως στο Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «Ο ΑΠΕΛΛΗΣ» «για τη μακροχρόνια παρουσία του (1985-2018) στο χώρο των Εικαστικών Τεχνών με την Πρόεδρό του, μέλους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Ποιήτρια- Ζωγράφο κ. Καίτη Τύμη και τη συνεργασία που πραγματοποιήθηκε με θέμα: “ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ” στην αίθουσα ΧΑΝ, στις 2/2/2018». Αναμνηστικά Διπλώματα ο Πρόεδρος της Ένωσης Λευτέρης Β. Τζόκας απένειμε στην Πρόεδρο κ. Καίτη Τύμη και σε είκοσι ένα (21) ακόμη μέλη του «ΑΠΕΛΛΗ», που πολλά είναι και μέλη της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Αυτά είναι οι Θάλεια Αλιφραγκή, Ματίνα Βαρλάμου, Κατερίνα Ζαδέλη, Χ.Κ. Θαλασινός, Γιώργος Καραγιαννάκος, Μυρώ Τζωρτζή-Αμαργιαννάκη, Ευγενία Λέλα, Ελπίδα Μανιάτη-Σίτα, Μαρία Μηλιώνη, Γιώργος Μπαρτζιώκας, Ζωή Παπαδημητρίου-Τζιράκη, Καίτη Πανάγου, Φωτεινή Παππά, Ρουμπίνη Παπαλεξοπούλου, Μαρία Παπαμιχαήλ, Ιωάννα Πτώχη, Άντα Παπαντωνίου-Σολωμάκου, Ματίνα Σώκη, Ελευθερία Τζιάλλα-Μάντζιου, Χριστίνα Χαλιορή και Μαρία Βερβέρη-Κράουζε.

02 02 2018 02

Η Πρόεδρος κ. Καίτη Τύμη απένειμε Τιμητική Διάκριση στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, «Για την προσφορά και το έργο της στα Ελληνικά Γράμματα, τη Λογοτεχνία και τον Ελληνικό Πολιτισμό». Στη συνέχεια η Πρόεδρος του «ΑΠΕΛΛΗ» κ. Καίτη Τύμη, ΔΩΡΙΣΕ πίνακα ελαιογραφία που αναπαριστά τον «Άγιο των Γραμμάτων» μας Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, έργο του μέλους Εικαστικών Καλλιτεχνών κ. Κατερίνας Ζαδέλη-Πολυμενάκου, ώστε ν’ αναρτηθεί στη Στέγη της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Οι επισκέπτες θαύμασαν τα έργα των καλλιτεχνών ζωγράφων και λογοτεχνών, που είχαν αναρτηθεί από πολύ νωρίς στη μεγάλη αίθουσα της ΧΑΝ (Ακαδημίας 36).

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018