Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015

Εγκαίνια Ομαδικής έκθεσης Ζωγραφικής-Αγιογραφίας-Γλυπτικής στην αίθουσα του Δημαρχείου Περιστερίου

Εφημερίδα Περιστερίου:  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,
“Ο ΑΠΕΛΛΗΣ”, ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής και κοσμήματος του συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος, «Ο Απελλής”, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα 8 Ιουνίου, με την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου, στην αίθουσα Τέχνης του Δημαρχείου της πόλης, παρουσία των Απελλιωτών Καλλιτεχνών, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Περιστερίου, Μαίρης Τσιώτα και πολλών φίλων των εικαστικών τεχνών. Η κ. Τσιώτα χαιρετίζοντας την έκθεση του συλλόγου «Ο Απελλής”, εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για τις εντυπωσιακές δημιουργίες των συμμετεχόντων στην έκθεση και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Περιστερίου συμπαρίσταται σε κάθε δράση που προάγει τον πολιτισμό.

Η βραδιά των εγκαινίων συνεχίστηκε με μουσική σε μελοποιημένη ποίηση. Τραγούδησε γλυκά η Ιωάννα Εμμανουήλ και έπαιξε κιθάρα ο Σπύρος Χολέβας.

Μέχρι τις 14 Ιουνίου που διήρκησε η έκθεση, τα όμορφα έργα των καλλιτεχνών, έφεραν σε επαφή δημιουργούς και κοινό. Συζήτησαν για το παρόν και το μέλλον των Τεχνών που αγαπούν και μίλησαν με ενθουσιασμό για τα συγκεκριμένα έργα της έκθεσης. Είπαν ακόμη πως εμπνέονται από τη φύση, τον ελληνικό πολιτισμό, τις Άγιες μορφές με στοιχεία Βυζαντινής Αγιογραφίας στις ξυλόγλυπτες εικόνες τους, προσδίδοντας γαλήνη και θρησκευτική κατάνυξη σ’ αυτές και ο επισκέπτης νοιώθει ότι κάθε κομμάτι ξύλου τον ταξιδεύει στο χρόνο, όπως και όλα τα υπόλοιπα έργα της έκθεσης!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ «Ο ΑΠΕΛΛΗΣ”: είναι η ελεύθερη σύμπλευσης ελεύθερων καλλιτεχνικών συνειδήσεων μ’ ένα κοινό ιδανικό, την περαιτέρω πνευματική καλλιέργεια των μελών του μέσ’ από διαδικασίες αλληλοσεβασμού κι αλληλοστηρίξεως των καλλιτεχνικών ιδιοτυπιών του καθενός και συνολικώς της αναδείξεως των φυσικών και πολιτιστικών ιδιοτυπιών του ελληνικού χώρου, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται για καλλιτέχνες ευαίσθητους ως προς τις ανθρώπινες αξίες, τις οποίες τα έργα τους εκφράζουν, το αληθινό και το αγαθό δια του ωραίου. Οι αξίες αυτές, που τόσο έχουν υποβιβασθή (μέχρι απαξιώσεως) στις ημέρες μας, εναπόκειται στους καλλιτέχνες ν’ αναδειχθούν και πάλι, καθώς τις είχαν αναδείξει κατά την αρχαιότητα πνεύματα, όπως ο Απελλής… (σημαντικός Έλληνας ζωγράφος της αρχαιότητας).

Eγκαίνια ομαδικής έκθεσης Ζωγραφικής - Αγιογραφίας - Γλυπτικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ “ Ο ΑΠΕΛΛΗΣ ” σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Ζωγραφικής - Αγιογραφίας - Γλυπτικής που θα…

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ημέρες τέχνης και πολιτισμού στο Άλσος Περιστερίου

Μια μεγάλη γιορτή αισιοδοξίας και ανθρωπιάς Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Γ. Διευθυντής Μόσχος Διαμαντόπουλος και ο Γ. Γραμματέας Θ.…

 

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015