Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Καλλιόπη Γεωργούλα

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το δεύτερο αφιέρωμα στην Kαλλιόπη Γεωργούλα.
Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

 

Η Καλλιόπη Γεωργούλα γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά. Τώρα κατοικεί στην Ηλιούπολη. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο στην Ζωσιμαία Ιωαννίνων. Πήρε πτυχίο Ιστορίας με ειδικότητα (Ιστορία του Βυζαντίου και των Βαλκανικών Λαών) από το Πανεπιστήμιο (Αγ. Κλίμεντ Οχρίντσκι) Σόφιας της Βουλγαρίας.

Παρακολούθησε μαθήματα Αγιογραφίας (φορητής εικόνας) και παράλληλα το ετήσιο σεμινάριο Τοιχογραφικών Τεχνικών με τον καθηγητή Γεώργιο Κόρδη και έχει Βεβαίωση τριετούς φοιτήσεως από την σχολή Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας Πειραιώς. Επίσης έχει Βεβαίωση Τοιχογραφικών Τεχνικών, ειδικά για την παρακολούθηση του μονοετούς σεμιναρίου του καθηγητού Γεωργίου Κόρδη, από την ίδια σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως. Παρακολούθησε μαθήματα Ελευθέρου Σχεδίου για τέσσερα έτη στο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Δήμου Ηλιούπολης. Γνωρίζει Αγγλικά και είναι κάτοχος Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Επίσης γνωρίζει άριστα Βουλγάρικα και έχει άδεια διδασκαλίας της γλώσσας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, όπως σε εκθέσεις του Δήμου Ηλιούπολης, του Συλλόγου ‘’Ο ΑΠΕΛΛΗΣ’’ και σε άλλες.

Κριτική αναφορά στην εικαστική εργασία της: Η Καλλιόπη Γεωργούλα κινείται ανάμεσα στην ανεικονική αφαιρετική αποτύπωση ,την υποβλητική απόδοση του γυμνού σώματος και την εντρύφηση στην αισθητική σωματογραφία και στην προοπτική της προσωπογραφίας. Οι αγιογραφίες της εκπέμπουν αγωγούς και έντονα στοιχεία θρησκευτικής κατανυκτικής ευλάβειας ενώ παράλληλα ενέχουν στάσιμα δραματουργίας.

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020