Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2024

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Χριστίνα Χαλιορή – Χραδέλλη

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το τέταρτο αφιέρωμα στην Χριστίνα Χαλιορή – Χραδέλλη,
Ταμία του Σύλλογου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

 

Η Χριστίνα Χαλιορή – Χραδέλλη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη από Έλληνες εξωτερικού, καταγωγής από Λήμνο και Χίο. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Γκάνα της Αφρικής και τώρα ζει μόνιμα με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά τους στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος των Τ.Ε.Ι. Πατρών, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και λίγα Γερμανικά. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε ξενοδοχειακό θέρετρο της Λήμνου, σε ξενοδοχείο των Αθηνών, σε Γεμμολογικό Ινστιτούτο με έδρα την Αμβέρσα και αλλού. Ασχολείται, ως καλλιτεχνική φύση, από ετών, με την Ζωγραφική, ασχολήθηκε επίσης με κόσμημα, κεραμεική και φωτογραφία.

Πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση στην Λήμνο το 2016. Από το 2008 έως σήμερα μετέχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, όπως στο Φιλολογικό Σύλλογο ‘’ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ’’, στην Δημοτική Πινακθήκη Πειραιώς, στην Λήμνο και σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις του Συλλόγου ‘’Ο ΑΠΕΛΛΗΣ’’. Μετείχε και σε μία έκθεση φωτογραφίας. Έχει οργανώσει, μαζί με άλλους καλλιτέχνες, εικαστική ομάδα εκθέσεων ζωγραφικής, εκθέτει στο Π. Φάληρο, την Ν. Σμύρνη και μετέχει σε εθελοντικές κοινωνικές δράσεις για παιδιά. Επίσης έχει την εικαστική επιμέλεια και ζωγραφική πάνω σε καφάο του ΟΤΕ του Δήμου.

 

Κριτική αναφορά στο έργο της: Η Χριστίνα Χαλιορή - Χραδέλλη με δεξιοτεχνία και πολυδιάστατο πνεύμα αισθητικής γραφής κινείται ευπρόσδεκτα ανάμεσα στην αποτύπωση του υγρού στοιχείου της θάλασσας, στην απόδοση της φύσης και της οικιστικής διείσδυσης . Με στερεοτυπία και πηγαίο δυναμισμό στην αναπαράσταση επιβάλλει έναν οραματισμό διευθέτησης με φαντασιακή ολοκλήρωση, ευαίσθητη χρωματική αναμόρφωση και συνθετική ιδιοτυπία.

 

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020