Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020

Στέλλα Κάρλου

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το έκτο αφιέρωμα στην ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΛΟΥ
μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

 

Η Στέλλα Κάρλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, Είναι αυτοδίδακτη Ζωγράφος και ασχολείται με την ζωγραφική από το σχολικά της χρόνια. Η ζωγραφική της, με λάδια, είναι τρόπος έκφρασης. Με φως και χρώμα αποτυπώνει στον καμβά τις ομορφιές της Ελλάδας αλλά και συναισθήματα και εικόνες της καθημερινότητας. Έργο της έχει βραβευθεί σε Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής της Φιλολογικής Λέσχης Πειραιά. Έλαβε το τέταρτο βραβείο.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις του Συλλόγου ‘’Ο ΑΠΕΛΛΗΣ’’. Έχει εκθέσει, συμμετέχοντας σε πολλές εικαστικές ομάδες, όπως "Διώνη", "Unesco Πειραιώς και Νήσων", "Εικαστική Ρήξη", "Luxury Art Club" και "Megart".

Έργα της εκτίθενται στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ληξουρίου, στο Λαογραφικό Μουσείο επίσης, σε ιδιωτικές συλλογές και στο εξωτερικό.

 

Κριτική αναφορά στο έργο της: Στην εικαστική δημιουργία της Στέλλας Κάρλου ο πλήρης αισθησιασμός της ανθρωποκεντρικής παρουσίας τονίζει με χαρακτηριστικά φόντο ένα πλούσιο διάκοσμο επιφάνειας με ευδιάκριτη σαφήνεια και συγκεκριμένη χρωματική και σχεδιαστική καθαρότητα. Οι παραστατικές φιγούρες που επεξεργάζεται, όπως και τα τοπία της φύσης, διαθέτουν την παρέμβαση καταστάσεων που ουσιαστικά καταλήγουν στο αιτιατό αποτέλεσμα της απέριττης διάστασης και οντότητας, της διαχρονικότητας και της συγκροτημένης ιδιάζουσας χροιάς.

 

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020