Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Χρυσούλα Τζέμου – Στέφου

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το δέκατο έβδομο (17ο) αφιέρωμα
στην ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΖΕΜΟΥ – ΣΤΕΦΟΥ, Ζωγράφο – Αγιογράφο, μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

polymenakouΗ Χρυσούλα Τζέμου – Στέφου γεννήθηκε στην Πάτρα, αλλά μεγάλωσε καικατοικεί στην Αθήνα. Ζωγραφίζει από την παιδική της ηλικία. Έργα της – ζωγραφιές έχουν δημοσιευθεί σε πολλά παιδικά περιοδικά. Αλλά και αργότερα, ως μαθήτρια του Γυμνασίου, έλαβε μέρος σε πολλές μαθητικές ομαδικές εκθέσεις και διακρίθηκε.

Σπούδασε σχέδιο, χρώμα και φωτοσκίαση στην Σχολή Ζωγραφικής ABC. Στην καλλιτεχνική της πορεία είχε την αμέριστη συμπαράσταση των αναγνωρισμένων Ζωγράφων Δημητρίου Ζ. Πουλιανού, Χαραλάμπους Στέφου και Θεοδώρου Στάμου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης.

Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα Αγιογραφίας στο Εργαστήριο Αγιογραφίας του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος του Βύρωνα. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Βύρωνα. Είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις του, όπως και σε άλλες εκθέσεις καλλιτεχνικών ομάδων. Έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές καθώς και τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού.

 

Κριτική αναφορά στο έργο της: Η Χρυσούλα Τζέμου-Στέφου στην εικαστική δημιουργία της χρησιμοποιεί τα απαραίτητα υλικά που της χρειάζονται για να πραγματώσει τον εξαγνισμό των παρορμήσεων και να οριοθετήσει σχηματικά και χρωματικά στερεότυπα ευφάνταστων νοηματικών αποκαλύψεων. Η κατεύθυνση που ακολουθεί αυτοδύναμα επισυνάπτει εικόνες ρυθμικής απόδοσης.

 

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020