Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020

Αγαθή Γαλανοπούλου

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το εικοστό (20ο) αφιέρωμα
στην ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΑΘΗ, ζωγράφο, μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

e-koutsi.jpg

Η Γαλανοπούλου Αγαθή γεννήθηκε στο Καμίνι Παραμυθιάς Θεσπρωτίας. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εργάστηκε ως αγροτική ιατρός στην Ρόδο και ειδικεύτηκε ως κυτταρολόγος στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” Αθηνών.

Από το 1997 ζει και εργάζεται ως κυτταρολόγος ιατρός στην Ρόδο. Από μικρή αγαπούσε την Ζωγραφική, (γόνος οικογενείας καλλιτεχνών). Άρχισε να ζωγραφίζει από το 2005. Παρακολούθησε μαθήματα Ζωγραφικής στο ART PALACE, στο Εικαστικό Καφενείο με την ζωγράφο Κωνσταντινίδου Μαριέλα, στο Ίδρυμα Σταματίου στην Ρόδο και το 2019 αποφοίτησε από το Τμήμα Εικαστικών της Σχολής ΑΚΤΟ. Για πέντε χρόνια πήρε μαθήματα κιθάρας.

Έχει διοργανώσει επτά (7) ατομικές εκθέσεις Ζωγραφικής – χαλκογραφίας, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, δύο στην Ρόδο, στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ” Αθηνών, στο Κάστρο της Πάργας, στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και στην Gallery Διώνη, Νίκαια Αττικής. Είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος “Ο ΑΠΕΛΛΗΣ” και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις του. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Εικαστικών “ΛΑΝΑΣΣΑ”. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις άλλων καλλιτεχνικών ομάδων, όπως των Εικαστικών Δωδεκανήσου, Art way, Art of Time Gallery κ.ά.. Το 2016 συμμετείχε σε Πανελλήνια έκθεση ζωγραφικής στην Λαμία.

 

Κριτική αναφορά στο έργο της: Η πολυκύμαντη σύνθεση στην δημιουργική εικαστική θεώρηση της Αγαθής Γαλανοπούλου εμπεριέχει την πολυσήμαντη ενατένηση ενός προσωπικού παραστατικού σχεδιαστικού ύφους που μέσα από την εμφανή οπτική διαφορετικότητα της τόνωσης του χρώματος συνδράμει στην στοιχειώδη αναφορική απόκλιση και άρρηκτα στην ιδιωματική ευδιάκριτη ευθραυστότητα των συλλήψεων.

 

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020