Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

Ευθυμία Ρουμπέκα - Παπαχατζή

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το 21ο αφιέρωμα
στην ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ – ΡΟΥΜΠΕΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ, μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

papaxatzh-eythimia Η Παπαχατζή – Ρουμπέκα Ευθυμία γεννήθηκε το 1963 στην Σάμο. Από το 1970 κατοικεί στην Κόρινθο και εκεί τελείωσε την βασική της εκπαίδευση. Παράλληλα καλλιέργησε τις αγαπημένες της ασχολίες, την Ζωγραφική και την Συγγραφή, μέσα από διάφορες μελέτες και σεμινάρια.

Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις το 2007, 2008 και το 2018 στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο Ν.Α. Κορινθίας και με το επιμελητήριο Κορίνθου. Από το 2006 είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος ‘’Ο ΑΠΕΛΛΗΣ’’ και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις του.

Επίσης το 2003 βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο Ζωγραφικής σε Πανελλήνια ομαδική έκθεση, την οποία διοργάνωσε ο Φιλολογικός Σύλλογος "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ". Πήρε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις τις οποίες διοργάνωσε ο Φιλολογικός Σύλλογος "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" το 2004 για τους βραβευμένους καλλιτέχνες και το 2005 η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου. Συμμετέχει και σε άλλους συλλόγους και καλλιτεχνικές ομάδες με τους οποίους εκθέτει, όπως "ΡΕΑ" στην Κορινθία, "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ", το "ΣΚΟΥΜΠΙ" κ.ά.. Ταυτόχρονα δεν έπαψε να ασχολείται με την συγγραφή μυθιστορημάτων, από τα οποία η τριλογία "Απόγονοι" και άλλα βιβλία της εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο Bookstar.

Σελίδα facebook: https:/www.facebooc.com/oiapogonoitrilogy

Το blog της ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ Τριλογία

Κριτική αναφορά στο έργο της: Στην τέχνη της Ευθυμίας Ρουμπέκα - Παπαχατζή το διεισδυτικό πνεύμα της φαντασίας επιβάλλεται μέσα από ένα φινετσάτο ολοκληρωμένο εξπρεσιονισμό και ένα πρωτότυπο οραματισμό. Με στερεοτυπία απέναντι στην αισθητική αναπαράσταση η δημιουργός εκθέτει την ευαίσθητη χρωματική και σχεδιαστική ιδιοτυπία των συνθέσεών της που επεκτείνονται με εμβέλεια σε περιθώρια αισιοδοξίας, ρομαντισμού και εμπνευσμένης εικαστικής πρόκλησης.

 

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020