Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ του Συλλόγου Ο ΑΠΕΛΛΗΣ

Σήμερα 18 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου έγιναν τα εγκαίνια της ομαδικής εκθέσεως του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" μαζί με τον εορτασμό των 35 χρόνων παρουσίας του στην εικαστική δημιουργία και προσφορά στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Έγινε απονομή τριών Μεταλλίων στη Διοίκηση, Πρόεδρο Καίτη Τύμη, Αντιπρόεδρο Ρουμπίνη Παπαλεξοπούλου, Γραμματέα Ματίνα Βαρλάμου, για τη συμβολή τους στην ουσιαστική ανάδειξη των σκοπών του Συλλόγου.

ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΑΠΕΛΛΗ”

Μια υπέροχη περίοδο διάνυσε πρόσφατα ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ “ΑΠΕΛΛΗΣ” Πρόκειται για την ΕΠΕΤΕΙΟ των τριάντα πέντε χρόνων από την ίδρυσή του που γιορτάστηκε επίσημα στις 18-3-2019. Έτσι πραγματοποιήθηκαν δράσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος, ώστε να θυμίζουν τα πεπραγμένα ολόκληρης της πολύχρονης περιόδου. Στα χρόνια που πέρασαν, σπουδαίες προσωπικότητες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον πνευματικό και εικαστικό Σύλλογο με αποτέλεσμα να μεγαλουργεί ο ίδιος και τα μέλη του. Εκθέσεις σε μεγάλες αίθουσες της πρωτεύουσας και όχι μόνον, πραγματοποιήθηκαν, διαλέξεις ανάλογου ενδιαφέροντος γινόταν στη διάρκεια των ημερών και μουσικές βραδιές οργανώθηκαν επίσης με ενορχηστρωμένες παρουσιάσεις και εκλεκτούς μουσικούς. Για τούτο, αυτή την περίοδο, οι εκδηλώσεις στο Κολωνάκι, στο Ελληνογαλλικό ίδρυμα, ήταν καθαρά επετειακές. Επιφανή εικαστικά μέλη έλαβαν μέρος στην Πανελλήνια έκθεση.

Στα εγκαίνια μίλησε η πρόεδρος κα Καίτη Τύμη που αναφέρθηκε στην ιστορία, στο σπουδαίο έργο των μελών, στη μεγάλη προσφορά πολλών προσωπικοτήτων. Από όλα τα μέλη, τρεις κυρίες εργάστηκαν με διαρκή θητεία για όλα τα χρόνια της λειτουργίας του ιδρύματος με πρώτη την ακάματη δημιουργική και αποτελεσματική Πρόεδρο κα ΚΑΙΤΗ ΤΥΜΗ. Σημαντικό έργο επίσης παρουσίασαν την ίδια περίοδο η Αντιπρόεδρος κα ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ και η Γραμματέας κα ΜΑΤΙΝΑ ΒΑΡΛΑΜΟΥ.

Για το συνολικό υψηλό έργο τους βραβεύτηκαν την ημέρα των εγκαινίων και οι τρεις. Τα Βραβεία επιδόθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Π. Φαλήρου κ. Ανδρέα Δούμα. Πρόκειται για την υψίστη τιμή που γίνεται στον “ΑΠΕΛΛΗ” Ήταν συγκινητικές εκείνες οι στιγμές γιατί συνοδευόταν από μνήμες, χαρές και λύπες, έργο και θυσία. Ωραία και καλλιτεχνημένη δεξίωση ακολούθησε για το πολυπληθές των επισκεπτών, ενώ τα έργα δεχόταν την επίσκεψη όλων που συζητούσαν με τους καλλιτέχνες.

Στις 20 Μάρτη το βράδυ, στον ίδιο χώρο, γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα ΠΟΙΗΣΗΣ. Ποιητές και ζωγράφοι ένωσαν την τέχνη τους και τις ψυχές τους τη βραδιά εκείνη. Και όλο εκείνο ήταν μια πανδαισία. Άλλωστε έχει αναφερθεί, από μέλος, σε διάλεξη στο παρελθόν ότι : “Η ζωγραφική είναι Ποίηση. Και η Ποίηση είναι Ζωγραφική”

Η έκθεση διήρκεσε μια εβδομάδα και όλοι οι καλλιτέχνες τιμήθηκαν με επετειακό Δίπλωμα την ημέρα των εγκαινίων. Για τους καλλιτέχνες Ευχή όλων μας είναι : "ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ’ ΡΘΟΥΝ”

Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιο
Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΄΄ΑΠΕΛΛΗ΄΄
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019