Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020

Ειρήνη Παρασκευαΐδου

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το τρίτο αφιέρωμα στην Ειρήνη Παρασκευαΐδου,
σύμβουλο δημοσίων σχέσεων του
Σύλλογου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

 

Η Ειρήνη Παρασκευαΐδου γεννήθηκε το 1991 στα Νέα Σίλατα Χαλκιδικής. Είναι ελληνοϊταλικής καταγωγής. Έχει αποφοιτήσει από την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ασχολείται από την πολύ μικρή της ηλικία με την Ζωγραφική και την Μουσική. Παρακολούθησε μαθήματα Ζωγραφικής στο εργαστήριο της Στέλλας Ν. Καραπαύλου στα Νέα Σίλατα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Πίνακές της εκτίθενται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, στην 80ή Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής στην Κω και σε ιδιωτικές συλλογές.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις οι οποίες διοργανώθηκαν στην Κω, στην Χαλκιδική και στην Αθήνα. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ".

 

Κριτική αναφορά στο έργο της: Στην εικαστική εργασία της Ειρήνης Παρασκευαΐδου κυριαρχούν οι μορφικές και πλαστικές αποτυπώσεις καθώς και οι εκφάνσεις των εκλεπτυσμένων συνδέσεων με ολοκληρωμένη αυτούσια δόμηση. Οι καταθέσεις της μέσα από την αισθαντικότητα διαπερνούν τα επιμέρους εικονιστικά μοτίβα και καταλήγουν στην διακοσμητική υφή της περιεκτικής προσέγγισης και στην λεπτομέρεια των εύληπτων πεδίων προέκτασης.

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020