Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2024

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Ιωάννης Μυριαγκός

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το έβδομο αφιέρωμα στον ΙΩΑΝΝΗ ΜΥΡΙΑΓΚΟ,
μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

 

Ο Ιωάννης Μυριαγκός γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Χίο. Μετέπειτα μετακόμισαν οικογενειακώς στην Αθήνα. Σπούδασε στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού και εργάστηκε ως ασυρματιστής για 15 χρόνια, κατόπιν εργάστηκε στην ΔΕΗ σε επαρχιακά δίκτυα. Τώρα διαμένει στο Γουδί του Δήμου Ζωγράφου.

Πήρε μαθήματα ζωγραφικής, για χρόνια, από το Εργαστήριο Ζωγραφικής του Δήμου Ζωγράφου, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου του Ανδρέα Σινόπουλου. Προ δύο χρόνων άρχισε να ασχολείται και με την Αγιογραφία, διδασκόμενος από τον ίδιο δάσκαλο. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ". Κατ’ έτος εκθέτει με το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου Ζωγράφου. Έχει συμμετάσχει σε δύο Πανελλήνιες εκθέσεις του Φιλολογικού Συλλόγου "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ", σε ομαδική έκθεση στο Μουσείο Γουναρόπουλου και σε πολλές άλλες.

Κριτική αναφορά στο έργο του: Η τέχνη του Ιωάννη Μυριαγκού με ηθογραφική ρυθμικότητα αποκαλύπτει ανθρωποκεντρικές διαστάσεις και εκλάμψεις θαλασσογραφιών, νεκρής φύσης, απόδοσης ανθέων, θρησκευτικών και αρχαιοελληνικών θεμάτων καθώς και διατάξεις γυμνής αυτονομίας του σώματος. Η διαπραγμάτευσή του με το χρώμα και το σχέδιο μέσα από τις καταθέσεις του ευπρόσδεκτα και αυτόνομα εμπλουτίζεται από τεχνοτροπίες δοσμένες με αρμονική κλίμακα αναφοράς.

 

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020