Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Χρυσούλα Δεμάγκου

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το όγδοο αφιέρωμα στην ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΕΜΑΓΚΟΥ,
μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

 

demagkou.jpg

Η Χρυσούλα Δεμάγκου γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού, είναι πτυχιούχος της Παντείου Ανωτάτης Σχολής και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Έχει δίπλωμα Σχεδίου και Ζωγραφικής από την ABC ecole des etude de Paris. Ασχολείται και με το κόσμημα. Ζωγράφισε σε ύφασμα θέματα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος, εμπνευσμένα από την Αρχαιότητα και την Ελληνική Παράδοση. Πολλοί πίνακές της έχουν δοθεί στο Club mediterranee, στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης και στην εγχώρια αγορά Τέχνης. Επίσης έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις του Συλλόγου ‘’Ο ΑΠΕΛΛΗΣ’’ και σε πολλές άλλες.

Κριτική αναφορά στο έργο της: Η Χρυσούλα Δεμάγκου επεκτείνει την διακοσμητική απόδοση των συλλήψεών της προσθέτοντας λειτουργικά εννοιολογικές φιγούρες και σωματικές σχηματογραφίες με φόντο το περιβάλλον. Στη τεχνική της επισυνάπτει περιγραφικά με σκηνική οικονομία την ανθρωποκεντρική ενσωμάτωση σε διάφορες διαστάσεις. Η πλαστικότητα στην δομή των πινάκων της βασίζεται στην ευθύβολη διεργασία της λεπτομέρειας.

 

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020