Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Χ. Κ. Θαλασσινός

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το δέκατο αφιέρωμα στον Χ.Κ.ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ,
μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

 

Ο Χ.Κ.ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ (Χρήστος – Καρράς Θαλασσινός) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και ζει στην Αθήνα. Πήρε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο από την αγάπη του για την θάλασσα και από τα πλεύσιμα χρόνια του σαν ναυτικός (Marine Chief Engineer) με παράλληλες σπουδές γραφιστικής και δίπλωμα από CEAC (Barcelona) το 1990.

Προσπαθεί πάντα να πειραματίζεται με διάφορες τεχνοτροπίες. Δεν ακολουθεί τις Μανιέρες, του αρέσει η συνεχής αναζήτηση. Αγαπά να ζωγραφίζει, να δημιουργεί, είναι κάτι που δίνει διέξοδο στο πάθος του. Αγαπά και πειραματίζεται σε πολύχρωμα αλλά και σε ασπρόμαυρα έργα, γιατί θυμίζουν κάτι από παλιές φωτογραφίες. Καθημερινά προσπαθεί να συλλάβει κάθε μικρή λεπτομέρεια, βρίσκοντας κίνητρο στην αναζήτηση του τέλειου, ώστε τα πάντα να δένουν και να δημιουργούν ένα υπέροχο σύνολο. Βλέποντας το αποτέλεσμα και την αποδοχή του κόσμου, επικεντρώνεται ακόμη περισσότερο.

Έχει παρουσιάσει έργα του σε πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" καθώς και σε πολλές άλλων φορέων. Έχει βραβευθεί σε Πανελλήνια έκθεση του Φιλολογικού Συλλόγου "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" το 1990. Έργα του ανήκουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Κριτική αναφορά στο έργο του: Ο Καλλιτέχνης θεματολογικά κινείται σε καταθέσεις και εμβαθύνσεις που αφορούν στην ιδιομορφία του προσώπου – ανθρώπινης φιγούρας, στα εννοιολογικά τοπία και απεικάσματα και στις κυβιστικές αποκλίσεις καθώς και σε άλλα μοτίβα. Οι συνθέσεις του παραπέμπουν ευπρόσδεκτα σε πλουραλιστικούς συλλογισμούς και νεωτεριστικές σκέψεις που υποστηρίζονται με συνειδητές εφαρμογές εικαστικών αρχών και διαλεκτικής ευέλικτης προσέγγισης.

 

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020