Τρίτη, Απρίλιος 16, 2024

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Μαίρη Κάρλου

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το δωδέκατο (12ο) αφιέρωμα στην ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΛΟΥ,
μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

 

polymenakouΗ Μαίρη Κάρλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος. Τις πρώτες γνώσεις Ζωγραφικής πήρε από την μητέρα της, η οποία ήταν και αυτή αυτοδίδακτη. Ζωγραφίζει λάδι σε καμβά από τα παιδικά της χρόνια.

Η αγάπη της για την Ζωγραφική είναι ο μοναδικός τρόπος δημιουργίας για να εκφράσει τα συναισθήματά της. Αντλεί τα θέματά της από την "πανέμορφη" Ελλάδα. Έχει βραβευθεί με το πρώτο βραβείο για το έργο της με θέμα "Ο Επαίτης" από την Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής, την οποία διοργάνωσε η ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ". ‘Εχει εκθέσει επίσης πολλά έργα της συμμετέχοντας σε πολλές εικαστικές ομάδες όπως, Time of Art, Visual Arts of Unesko, Luxury Art, Dioni, Megart και άλλες. Έχει εκθέσει και στο εξωτερικό έργα της, όπως π.χ. στην Μόσχα με την Visual Arts of UNESCO και αλλού. Έργα της κοσμούν το Λαογραφικό Μουσείο και το Γηροκομείο Ληξουρίου, αλλά και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως Άγγλου συλλέκτη στο Λονδίνο.

 

Κριτική αναφορά στο έργο της: Το σύγχρονο και πρώτιστο οικιστικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον δένει στην τέχνη της Μαίρης Κάρλου με διαφορετικές θεματικές αποκλίσεις. Τα εργαλεία έκφρασης στις συνθέσεις της λειτουργούν αποσπασματικά, ενώ παράλληλα συγκροτούνται από ένα μορφολογικό λεξιλόγιο εσωτερικών και ψυχοτροπικών αποκαλύψεων, στο οποίο τα μοτίβα σχεδίασης διευρύνουν την επικράτηση των ουδέτερων χρωματισμών.

 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020