Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020

Μαρία Παπαμιχαήλ

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το δέκατο τρίτο (13ο) αφιέρωμα στην ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ,
μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

 

polymenakouΗ Μαρία Παπαμιχαήλ γεννήθηκε και κατοικεί στο Κρανίδι Αργολίδας. Είναι συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος και μετά την συνταξιοδότησή της αφοσιώθηκε στην μεγάλη της αγάπη την Ζωγραφική. Έχει παρακολουθήσει διετές σεμινάριο Ζωγραφικής και διαδραστικά μαθήματα Τεχνικών Ζωγραφικής μέσω του διαδικτύου.

Συνέχισε έκτοτε να πειραματίζεται και να ασχολείται ως αυτοδίδακτη Ζωγράφος. Η πλειοψηφία των έργων της –με ακρυλικά- , είναι εμπνευσμένα από το περιβάλλον που ζει και από τις εμπειρίες της. Έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τις συλλογές της σε είκοσι πέντε ατομικές εκθέσεις, στο Κρανίδι, Πόρτο –Χέλι, Ερμιόνη και αλλού. Έχει διοργανώσει καλλιτεχνική ομάδα δράσεων με τον τίτλο "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ" και έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις της ομάδας αυτής. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" του οποίου είναι μέλος.

Είναι επίσης μέλος της ΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑΣ και της Πανελλήνιας εταιρείας πολιτιστικών εκδηλώσεων "ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ". Έχει εκθέσει με τις εικαστικές ομάδες ΑΡΤ WAY, Διώνη, UNESKO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ με τον Σύλλογο ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ και άλλες.

Κριτική αναφορά στο έργο της: Στην τέχνη της Μαρίας Παπαμιχαήλ διακρίνουμε αποτυπώσεις της φύσης και φωβιστικές διαμορφώσεις. Οι χρωματικοί τόνοι και οι σχηματικές διαστάσεις που χρησιμοποιεί αναλύουν με φωτεινότητα ισορροπίες και αντικατοπτρισμούς με εντυ- πωσιακή πανσπερμία περιεχομένου. Εμπεριέχουν αναπαραστάσεις με αφετηρίες γραφής, ελεύθερους γραμμικούς ορίζοντες και διαδρομές εμπλουτισμένες με πλου- ραλιστική θεματική επάρκεια.

 

 

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020