Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

Μαρία Μανουσιάδου

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το δέκατο πέμπτο (15ο) αφιέρωμα στην ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΙΑΔΟΥ,
μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

 

polymenakouΗ Μαρία Μανουσιάδου γεννήθηκε στο Διδυμότειχο ‘Εβρου, έχει άλλα τρία αδέλφια. Τώρα κατοικεί μονίμως στην Αθήνα. Σε ηλικία δέκα οκτώ χρόνων μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη, εκεί σπούδασε Αρχιτεκτονικό σχέδιο και Εσωτερική Διακόσμηση.

Αργότερα εργάστηκε σε τεχνική εταιρεία. Έχοντας μεγάλη κλίση στην Ζωγραφική, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα Ζωγρα- φικής. Μετέπειτα ασχολήθηκε με εισαγωγές χειροποίητων κεντημάτων από την Ασία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα Λαογραφίας (Λαϊκής Τέχνης), Φιλοσοφίας, Διεθνών Σχέσεων – Διπλωματίας και είναι απόφοιτος Παλαιογραφίας. Είναι μέλος στους "Συνεχιστές Εθελοντές 2004". Μεγάλη της αδυναμία είναι τα ταξίδια. Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" και πολλών άλλων καλλιτεχνικών ομάδων στην Ελλάδα όπως "ΔΙΩΝΗ", "Τέχνη και Όραμα", "Όλα Art", "Luxury art club" και στο εξωτερικό Αμερική, Ασία, Τουρκία, Σουηδία και Ολλανδία. Είναι επίσης μέλος πολλών καλλιτεχνικών ομάδων το εξωτερικού, στις οποίες συμμετέχει με φωτογραφίες έργων της, όπως Gold Brazilian Art, The Heart of Art, Contest HRLP κ.ά.

Κριτική αναφορά στο έργο της: Η Μαρία Μανουσιάδου μεταφέρει στον καμβά μνήμες και νοσταλγίες από την περιδιάβασή της σε διάφορα μέρη του κόσμου. Σκηνές με παρατηρήσεις και εκδοχές που πιστοποιούν πως διεισδύει ουσιαστικά στις κρύπτες της ανθρώπινης περιπλάνησης. Τα πρόσωπα, οι φιγούρες αρχαιοελληνικές και σύγχρονες συνυπάρχουν στις αποτυπώσεις της με οικιστικά και αρχιτεκτονικά τοπία, θαλασσογραφίες, νεκρές φύσεις και στιγμιότυπα από ηρωικές αναμετρήσεις.

 

 

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020