Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Καίτη Πανάγου – Σταυρακούδη

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το 23ο αφιέρωμα
στην ΠΑΝΑΓΟΥ - ΣΤΑΥΡΑΚΟΥΔΗ ΚΑΙΤΗ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

Η Καίτη Πανάγου-Σταυρακούδη γεννήθηκε στην Ιστιαία Ευβοίας. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε τριάντα δύο περίπου χρόνια σαν καθηγήτρια φιλόλογος στη Μ.Ε (δευτεροβάθμια εκπαίδευση), σε Λύκεια. Διαμένει μόνιμα στη Χαλκίδα. Είναι παντρεμένη με το γιατρό-δερματολόγο Απ.Σταυρακούδη και έχει έναν γιο.

Η αγάπη της για τη ζωγραφική πάντα υπέβοσκε μέσα της. Είναι παντελώς αυτοδίδακτη. Δάσκαλοί της είναι το μυαλό και η ψυχή της. Δεν αρκείται μόνο σε μία τεχνοτροπία!! Η έκφρασή της αποδίδεται με πολλούς τρόπους, που άπτονται του ρεαλισμού, σουρεαλισμού με ιδεολογικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις και του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως λάδια, ακρυλικά, υδροχρώματα και όχι μόνο.

Είναι μέλος του εικαστικού συλλόγου "ΑΠΕΛΛΗΣ", στον οποίο είναι και ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και Τέχνης (ΠΕΛΤ), της Ένωσης καλλιτεχνών "ΔΙΩΝΗ", στο "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ" και σε άλλους εικαστικούς συλλόγους. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές Εκθέσεις πάνω από 60 και συνεχίζει να λαμβάνει μέρος, σε διάφορους εικαστικούς χώρους στην ΑΘΗΝΑ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΚΥΠΡΟ και αλλού. Πρόσφατα εκπροσώπησε την Ελλάδα με έργο της, σε διεθνή, διαδικτυακή Έκθεση στη ΧΙΛΗ, που αφορούσε στην Τέχνη μέσα στις συνθήκες του covid-19 με 16 ακόμη χώρες και πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες και σε δεύτερη με 120 χώρες, θέμα την παγκόσμια Ειρήνη με ΧΙΛΗ και έδρα την ΑΙΓΥΠΤΟ.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Μάρτιο 2014, Δεκέμβριο 2015 στη ΧΑΛΚΙΔΑ,Οκτώβριο 2016 στην ΙΣΤΙΑΙΑ και Σεπτέμβριο 2017 στη ΧΑΛΚΙΔΑ. Έχει συμμετάσχει με έργα της σε ημερολόγια και συλλεκτικά ημερολόγια των εκδόσεων ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, σε καλλιτεχνικά λευκώματα από τις διαδρομές Τέχνης (σύλλογος καλλιτεχνών) και σε Λεύκωμα της ART WAY με τίτλο "50 ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ", σε συνεργασία με τις εκδόσεις "ΟΣΤΡΙΑ". Για τα έργα της έχουν γίνει αφιερώματα σε αξιόλογα blogs, όπως στο homo universalis, σε εκπομπές με συνεντεύξεις στην τηλεόραση (ανάδειξέ το), αναφορές σε περιοδικά, όπως ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ, εφημερίδες (Ευβοϊκή γνώμη) και ηλεκτρονικές. Ενδεικτικά αναφέρεται, Α' ΒΡΑΒΕΙΟ σε έργο της στο διαγωνισμό της παγκόσμιας σελίδας "ART FREAKS PEOPLES CHOISE ART CONTEST", ΒΡΑΒΕΙΟ έργου της από τη διεθνή σελίδα τέχνης "ΕXHIBISION OF ART BY THE WORLD". Πολλά άλλα έργα της έχουν τύχει διακρίσεων και σε άλλες διεθνείς ομάδες. Πίνακάς της με τίτλο "Σπασμένο καράβι" βρίσκεται στο Μουσείο-Αρχείο του γνωστού Χαλκιδέου υπερρεαλιστή ποιητή και λογοτέχνη Γ.Σκαρίμπα. Έργα της έχουν δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στον Άγ.Σάββα, στο Χατζηπατέρειο ίδρυμα, στο Νοσοκομείο Ι.Μεταξάς, στο Χαμόγελο του παιδιού. Πολλά έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. FACEBOOK facebook.com/kaiti.panagou. Tηλ.6977232895

Το βιογραφικό της δημιουργού επιμελήθηκε και παρουσιάζει η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ".

Κριτική αναφορά στο έργο της: Εννοιολογικές αποδόσεις και ποικίλα θέματα που περιγράφουν την παντοδυναμία της φύσης και την αρχαιοελληνική απόκλιση κυριαρχούν ανάμεσα στις ευέλικτες συνδέσεις των συνθέσεων της Καίτης Πανάγου – Σταυρακούδη. Παρακολουθούμε ένα κόσμο συναισθημάτων που εισάγει το κοινό σε ένα περιβάλλον συλλογισμού και εμβάθυνσης προκαλώντας ευπρόσδεκτες σκέψεις. Οι συλλήψεις που καθοδηγούνται από τις χρωματικές μάζες και τα ανάλογα υλικά καταλήγουν σε καταστάσεις αναπτέρωσης, διαλεκτικής μελέτης και σε αφετηρίες μέθεξης.

 

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021