Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2024

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Νάσος Κωνσταντόπουλος

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το 27ο αφιέρωμα
στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑΣΟ, μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

Ο Κωνσταντόπουλος Νάσος γεννήθηκε στον Πειραιά και ζει στο Λουξεμβούργο. Από μικρός άρχισε να ασχολείται με την ζωγραφική αλλά σύντομα στράφηκε σε άλλες σπουδές (νομικά και φιλολογία) και σε άλλη καριέρα (Υπουργείο Προεδρίας) και στη συνέχεια, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο. Κατά το τέλος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ξανάρχισε την ζωγραφική προσπαθώντας να κερδίσει τον χαμένο χρόνο.

Φοίτησε αρχικά σε ιδιωτικά εργαστήρια και στην συνέχεια, στην Academie des Beaux Arts του Βελγίου. Αγαπώντας ιδιαίτερα την ιστορία και το θέατρο, στράφηκε στις προσωπογραφίες διασημοτήτων, όπως νομπελίστες, μεγάλοι συγγραφείς, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες, (θεωρώντας ότι η προσωπογραφία είναι βιογραφία). Άλλο αγαπημένο του θέμα είναι ερειπωμένες πόλεις καθώς και καράβια στη μέση του πουθενά.

Είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος “Ο ΑΠΕΛΛΗΣ” και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις του. Την πρώτη του ατομική έκθεση την παρουσίασε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. Έργα του βρίσκονται στο Δικαστήριο της ΕΕ και στην Ελληνική Πρεσβεία του Λουξεμβούργου.

 Το βιογραφικό της δημιουργού επιμελήθηκε και παρουσιάζει η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ".

 

Κριτική αναφορά στο έργο του: Τα πορτραίτα, οι εξπρεσιονιστικές συλλήψεις και οι άλλες ποικίλες συνθέσεις του Νάσου Κωνσταντόπουλου ως γόνιμα στοιχεία ενατένισης μας καλούν σε μια περιήγηση στην οποία η προοπτική του αυτοειδώλου παραμένει ριζικά αναλλοίωτη απέναντι στο πάθος των νοητικών ασκήσεων. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα της γραφής του εκπέμπει μία συνείδηση που λειτουργεί σαν αφορμή, που γίνεται αρωγός και πρόσχημα για να προσφέρει στο κοινό το ειδικό βάρος εμπνευσμένων καταθέσεων με πειστικότητα και ανάταση οικουμενισμού.
 
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021