Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Στέλλα Πετροπούλου

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το 28ο αφιέρωμα
στην ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

Η Στέλλα Πετροπούλου γεννήθηκε και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα και την Βουλγαρική (δίπλωμα Βουλγαρικής γλώσσας από την Σχολή Βαλκανικών Γλωσσών του Ι.Μ.Χ.Α.- Ίδρυμα μελετών Χερσονήσου του Αίμου, τριετούς φοιτήσεως).

Είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου Περαίας Θεσσαλονίκης από το 1994, στο τμήμα παραδοσιακών χορών, με πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με διακρίσεις και βραβεία. Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε από το 2002. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι της ζωγράφου Έφης Σουραβλά, στο εργαστήρι του ζωγράφου Ιορδάνη Ρουμελιώτη και του ζωγράφου Χάρη Μητρούση.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στον χώρο του Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου Περαίας Θεσσαλονίκης, στο θέατρο "ΚΑΠΠΑ" και στο ξενοδοχείο "GOLDEN STAR" στην Θεσσαλονίκη. Συμμτείχε επίσης στην έκθεση ζωγραφικής με βότσαλα, πού έλαβε χώρα, εν όψει των εκδηλώσεων για τις "ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ -2018- European Maritime Day 2018", στον Δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, με θέμα "ΑΙΓΑΙΟ – ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ… ΙΣΤΟΡΙΑ!".

Είναι μέλος του πολιτιστικού – κοινωνικού διεθνούς φορέα "ΑΜΦΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" και με πρωτοβουλία αυτής συμμετείχε με 40 γνωστούς καλλιτέχνες στην έκθεση ζωγραφικής, που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2017, στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης "ΤΕΧΝΗΝ ΠΟΙΟΥΜΕΝ". Είναι μέλος του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" και συμμετέχει στις ομαδικές εκθέσεις του. Πολλά έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

 Το βιογραφικό της δημιουργού επιμελήθηκε και παρουσιάζει η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ".

 

Κριτική αναφορά στο έργο της: Η ιδεογραμμική εκφραστικότητα της Στέλλας Πετροπούλου μέσα από ποικίλες χρωματώσεις και σχεδιαστικές διαβαθμίσεις επιτείνει εναρμονισμένα την δημιουργία της προς ένα περιβάλλον στο οποίο τελειοποιεί τους κυματισμούς της άρρηκτης απαιτητικότητας των αντιθέσεων και την ανάδειξη της υλικής γραφής. Οι εκπληκτικές σε κίνηση και δυναμισμό συλλήψεις της ακάθεκτα είναι ευανάγνωστες σε εμπνευσμένες συμφύσεις αποκαλύψεων που αποκρυπτογραφούν παλμούς και ρυθμούς με ενέργεια και ένταση.
 
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021