Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Κρινιώ Καββαδία

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το 30ο αφιέρωμα
στην ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΚΡΙΝΙΩ, μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

Η Κρινιώ Καββαδία γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Εργάστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση ως Σύμβουλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ως Σύμβουλος σε ασφαλιστική εταιρεία. Από τα δώδεκά της χρόνια ασχολήθηκε με την ζωγραφική.

Ανήσυχη και δημιουργική ακολούθησε μία πορεία αναζήτησης. Σπούδασε Μοντελίστ στην ΠΑΝ ΣΙΚ. Παρακολούθησε μαθήματα χρήσης χρώματος στην ΧΕΝ, μαθήματα ανθοδετικής ΙΚΕΜΠΑΝΑ, μαθήματα ΜΠΑΤΙΚ και δημιούργησε περισσότερα από 67 έργα. Ασχολήθηκε και δημιούργησε έργα με χαλκό, μπρούτζο και αλουμίνιο, όπως και πίνακες με αποξηραμένα άνθη.

Μεγάλο ρόλο, στην στροφή του ενδιαφέροντός της στην ζωγραφική, έπαιξε η παραίνεση και οι συμβουλές που πήρε από τον Πάνω Βρέλλη, δημιουργό του Μουσείου κέρινων ομοιωμάτων στα Ιωάννινα. Από το 1980 έχει δημιουργήσει περισσότερα από 93 έργα ζωγραφικής, μέσ’ απ’ αυτά διαφαίνεται το ενδιαφέρον και η αγάπη της για την φύση. Ογδόντα (80) και πλέον έργα έχει ζωγραφίσει εκ του φυσικού, στην ελληνική ύπαιθρο.

Έχει διοργανώσει περισσότερες από δέκα (10) ατομικές εκθέσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Από το 1987 συμμετέχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις εικαστικών ομάδων και ως μέλος του Συλλόγου ‘’Ο ΑΠΕΛΛΗΣ’’ έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις του. Κατά δήλωσή της -φύση και φαντασία- είναι η υπογραφή της στα έργα της.

 Το βιογραφικό της δημιουργού επιμελήθηκε και παρουσιάζει η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ".

 

Κριτική αναφορά στο έργο της: Η Κρινιώ Καββαδία μας εισάγει σε διαβαθμίσεις διαδοχικών διατάξεων που αποκαλύπτουν εικαστικές διαδρομές με συσσωρευμένες ευρηματικά αρθρώσεις σχηματικών και χρωματικών επιφανειών. Τα παραστατικά στοιχεία των συλλήψεων της συγκροτούν εκφραστικές προεκτάσεις και περιγραφικές παραπομπές με φασματικές λεπτομέρειες, αναφορικές αφετηρίες και εννοιολογικές θεματογραφικές αναζητήσεις.
 
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021