Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

Lucio Savva Aristotelous

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το 31ο αφιέρωμα
στον LUCIO SAVVA ARISTOTELOUS, μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

O Lucio Savva Aristotelous γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 28 Ιουνίου 1961 και ζει στην Λεμεσό. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό. Σε ηλικία δέκα τριών χρόνων, ανεξαρτητοποιήθηκε από την οικογένειά του, το πρωί φοιτούσε σε Τεχνική Σχολή και τα βράδια δούλευε σε γνωστό σινεμά της Λεμεσού. Παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο στην Α’ κατηγορία στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, στην ΑΕΛ και στον ΑΣΥΛ Λύσης το 1976.Τελείωσε την Τ. Σχολή με άριστα και αφού υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία έφυγε για την Σουηδία. Εκεί ασχολήθηκε ως ποδοσφαιριστής για επτά χρόνια.

Στην Σουηδία γνώρισε άτομα με πνευματική αναπηρία, τα οποία βοηθούσε να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Γι’ αυτό και αγαπά ιδιαιτέρως τα αδικημένα από την φύση τους παιδιά. Το 1987 επέστρεψε στην Κύπρο, ασχολήθηκε, για τρία χρόνια, με το ποδόσφαιρο παίζοντας στον ΑΡΗ και στην ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς. Μα το πάθος του για την μουσική από τα μικρά του χρόνια, τον οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Είναι αυτοδίδακτος μουσικός και σε συνεργασία με τον Ολλανδική Εταιρεία Galaxy Music, έγραψε δύο ιταλικά cd’s σε διασκευές. 1) Amore Amore και 2) Lucio e suoi Amici και ακολούθησε ακόμη ένα cd του με δύο τραγούδια για παιδιά με πνευματική αναπηρία. Τώρα παρουσιάζει ραδιοφωνική μουσική εκπομπή στην Λεμεσό. Το 1996 κέρδισε το πρώτο βραβείο σύνθεσης που διοργάνωσε η Λαϊκή Τράπεζα με τη σύνθεσή του <<Άντε γειά>>. Εργάστηκε ως μουσικός και ως ερμηνευτής κυρίως ιταλικής μουσικής. Από το 1998 εργάζεται στην Εταιρεία Columbia. Η Ζωγραφική είναι το δεύτερο ταλέντο και αγάπη του από τα παιδικά του χρόνια. Είναι αυτοδίδακτος. Ασχολείται πιο πολύ με τον εξπρεσιονισμό και τα πορτραίτα. Είναι μέλος του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" και συμμετέχει στις ομαδικές εκθέσεις του. Επίσης συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις εικαστικών ομάδων. Όνειρό του είναι να πραγματοποιήσει εκθέσεις ζωγραφικής και συναυλίες στην Κύπρο και στην Αθήνα.

 Το βιογραφικό του δημιουργού επιμελήθηκε και παρουσιάζει η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ".

 Κριτική αναφορά στο έργο του: Η εικαστική εργασία του Lucio Savva Aristotelous με αφηγηματική λειτουργική συνέπεια προς τις εικονησιακές μορφικές καταθέσεις αποτελούν αυτούσιες διαχρονικές αλληλουχίες συλλήψεων με υπερβατικότητα και καλλιέπεια φωτισμένης ευαισθησίας και πρωτοποριακής αποτύπωσης. Με δεξιότητα γραφής ο δημιουργός μας εισάγει σε ένα περιβάλλον συσχετισμών με θέλγητρα διαμορφωμένης και διαπλαστικής ευρύτητας που η καθολικότητά της προσεγγίζει αέναους στοχασμούς πολυεπίπεδων αντικατοπτρισμών και πολυκύμαντων ιδιωματικών αποκλίσεων.

 

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021