Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2024

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

Απόστολος Κορδατζάκης

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το 32ο αφιέρωμα
στον ΚΟΡΔΑΤΖΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ, μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

Ο Κορδατζάκης Απόστολος γεννήθηκε στο Άργος νομού Αργολίδος, αλλά από μικρή ηλικία μετακόμισε και κατοικεί στην Νίκαια Αττικής. Εργάζεται ως ταπετσιέρης επίπλων. Από την ηλικία των δέκα πέντε ετών διδάχτηκε για ένα διάστημα Αγιογραφία. Έκτοτε από μεγάλο ενδιαφέρον για την Ζωγραφική, μελέτησε επισταμένως βιβλία περί Τέχνης και τεχνικών, όπως του Φ. Κόντογλου και άλλων, πειραματίστηκε μόνος του και με παρατηρήσεις άρχισε να ζωγραφίζει από το 2010.

Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις του.

 

 Το βιογραφικό του δημιουργού επιμελήθηκε και παρουσιάζει η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ".

 

Κριτική αναφορά στο έργο του: Ο Απόστολος Κορδατζάκης μέσα από την συμπαντική ζωγραφική του προχωρά σε ουσιαστικές σηματοδοτήσεις που στηρίζονται στα ιώδη αυστηρά χρώματα. Μεταμορφώνει με σαφήνεια το προσωπικό ύφος ενός προσανατολισμού και ενός προβληματισμού που μεταλλάσσεται στην συνέχεια της διαδρομής σε εξιδανικευμένες αποκλίσεις. Αγγίζει μυθώδη καίρια οράματα που υπάρχουν σε θαλασσογραφίες, τοπιογραφίες και συνθέσεις με πρόσωπα και επισυνάπτει το φευγαλέο όνειρο μιας εκλεπτυσμένης θεματολογίας με αρκετά προχωρημένη μετάλλαξη.
 
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021