Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

Σοφία Φουντουλάκη

Συνεχίζω σήμερα παρουσιάζοντας το 33ο αφιέρωμα
στην ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, μέλος του Συλλόγου "Ο Απελλής"

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης

Η Σοφία Φουντουλάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α) Οικονομικά- Ασφαλιστικά, στο ΕΛΚΕΠΑ Οικονομικά- Λογιστικά και έχει επαγγελματικές δημοσιεύσεις στο Δελτίο Εργατικής Νομοθεσίας κ.λπ.

Σπούδασε τέχνη στο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και ART & DESIGN ΣTO COLLEGE VACALO. Έχει παρακολουθήσει Ιστορία τέχνης με τον Ιστορικό κ. Παντελή Τσάβαλο. Είναι Διευθύντρια στη Διεύθυνση Εικαστικών του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Είναι μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ", μέλος της UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ, της UNESCO TEXNΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, της ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (GREEK ART UNION) και άλλων επιλεγμένων ομίλων και οργανώσεων.

Είναι Πρέσβειρα Ειρήνης του Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Φόρουμ για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και μέλος του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ, μέλος των Φίλων ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ «Κήπος Αθηνών», της ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ κ. Έχει οργανώσει τρείς ατομικές εκθέσεις. έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" και σε αρκετές εκθέσεις όπως στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης, στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, στην Gallery Time of Art στην Κηφισιά, στην 4η Ιnternational Action Art Fair με την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και την Αction Art Fair, στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, στο Charter Yacht Bon Viveur στο Πασαλιμάνι κ.ά

Έχει βραβευτεί για το έργο της από την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ και από την Ένωση Καλλιτεχνών Ηλιούπολης. Ενδεικτικά, έργα της ευρίσκονται σε Πινακοθήκες, Ιδρύματα κ.ά και ιδιωτικές συλλογές. Έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει εργασίες και άρθρα για θέματα Τέχνης και έχει συμμετάσχει σε βιβλιοεκδόσεις κ.λ.π., όπως στην εγκυκλοπαίδεια ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ, στην ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, στην ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της Ε.Ε.Λ, στα συλλεκτικά ημερολόγια της UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ.ά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. FACEBOOK @Sofiia.fountoulaki46

 Το βιογραφικό της δημιουργού επιμελήθηκε και παρουσιάζει η ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ".

Κριτική αναφορά στο έργο της: Η Σοφία Φουντουλάκη μας καλεί σε μια περιήγηση αισθαντικών χρωματώσεων και σχεδιαστικής προοπτικής μέσα από την οποία αναδεικνύονται συνειδησιακοί αρωγοί της στόφας και του αυτοειδώλου, Οι μελετημένες συλλήψεις της εκπέμπουν και λειτουργούν σαν αφορμή και πρόσχημα για την πραγμάτωση συνθέσεων με νοητικές ασκήσεις από υποβλητικά ερεθίσματα. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα της αναλλοίωτης ποιοτικά γραφής της προσφέρει στο κοινό τα γόνιμα στοιχεία και το ειδικό βάρος ης οικουμενικότητας στην τεχνική που την χαρακτηρίζει.
 
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021